Be Natur | Magnezij kakav trebate

 
 

Paradontitis i kako ga spriječiti s magnezijem

Parodontitis je infekcijska bolest koja utječe na tvrdo i meko tkivo koje okružuje zube, a uništava alveolarne kosti i vezivno tkivo. To je multifaktorska bolest u kojoj mnogi čimbenici mogu doprinijeti njenom stvaranju, uključujući dijabetes, pušenje i prehrambene uvjete.

Parodontitis je infekcijska bolest koja utječe na tvrdo i meko tkivo koje okružuje zube, a uništava alveolarne kosti i vezivno tkivo. To je multifaktorska bolest u kojoj mnogi čimbenici mogu doprinijeti njenom stvaranju, uključujući dijabetes, pušenje i p

Iako su parodontne bolesti vrlo povezane s posebnim vrstama patogenih bakterija, većina gingivnih tkiva može biti oštećena kad osoba nije dovoljno otporna na mikroorganizme, kao i zbog nedostatka ravnoteže između prehrambenih uvjeta i destruktivnih čimbenika.

Prehrana ima veliki učinak na upalne reakcije u ljudskom tijelu, kao i na staničnu imunost. Ona također igra važnu ulogu u zacjeljivanju rana, a parodontitis je takva vrsta rana u kojoj su potrebne dobre prehrane navike kako bi se pokrenuli procesi ozdravljenja.

Dnevna prehrana čovjeka mora sadržavati makronutrijente i mikronutrijente. Potreba za mikronutrijentima mjeri se mikrogramom ili miligramom, a sadrži, na primjer, vitamine i minerale. Dnevna potreba za nekim mikronutrijentima poput bakra, željeza i cinka je oko 100 mikrograma. Ti elementi imaju različite funkcije i metaboličke značajke, koje se smatraju neophodnima za opće zdravlje. Oni su također potrebni za neke enzimske sustave u tijelu kao što su DNA, RNA i alkalna fosfataza. A svi do jednoga trebaju magnezij kako bi odradili svoj dio u stanicam. Zamislite si magnezij kao ključ koji je potreban da se otvore vrata.
Postoji tajna veza između bakra i magnezija u plazmi i periodontalnoj bolesti i zajedno čine čuda.

Činjenica je da nedostatak magnezija je povezan je s periodontalnom bolesti. Znastvenici su zaključili da postoji povezanost između statusa magnezija i parodontnog zdravlja u analizi baziranoj na dodavanju magnezija prehrani. Ovi rezultati upućuju na to da prehrana nutrijentnog magnezija može poboljšati parodontno zdravlje. Puno vas mi se pohvalilo da su rješili svoje upale u usnoj šupljini spricanjem samog magnezij klorida na mjesto upale.

Comments

No posts found

Write a review
This may be of your interest