Be Natur | Magnezij kakav trebate

 
 

Magnezij za sportaše - Be Natur

Mineral magnezij je nešto poput čudotvorne hranjive tvari. Većina sportaša zna da je neophodan za zdravlje, ali rijetki stvarno cijene njegovu važnost za sportske performanse. Nova istraživanja pak, sugeriraju da bi optimalan unos magnezija mogao biti još važniji nego što smo prije vjerovali.

Kako bi unijeli optimalnu količinu magnezija u danu potrebno je znati koje su to namirnice bogate magnezijem i u kolikoj ga mjeri sadržavaju

Pomislite na „velike igrače“ među mineralima za sportsku prehranu i velike su šanse da ćete pronaći željezo, kalcij i možda cink. Ipak, unatoč ključnoj ulozi magnezija u proizvodnji energije, mnogi treneri i sportaši i dalje nisu svjesni njegove kritične važnosti u održavanju zdravlja i performansu. Da stvar bude još gora, magnezij je mineral kojeg često slabo unosimo samom prehranom; prehrambeni unos magnezija na Zapadu pao je na manje od polovice od onog zabilježenog krajem 19. stoljeća i još uvijek pada. Štoviše, mnogi nutricionisti vjeruju da je količina magnezija potrebna za optimalno zdravlje u prošlosti bila podcijenjena, a istraživanja sugeriraju da čak i mali nedostaci u unosu magnezija mogu ozbiljno narušiti atletske rezultate.

Comments

No posts found

Write a review
This may be of your interest