Be Natur | Magnezij kakav trebate

Filtrirajte po tipu objave

Magnezij

Dugi niz godina sam radio na sebi. Iako sam bio svjestan da se moram zdravo hraniti i paziti na pravilnu prehranu ako zelim dobar rezultat. Na zalost priroda je iscrpljena i za vrhunski sport ne pruza dovoljno minerala za pravilan razvoj. U jednom trenutku sam saznao za Be Natur magnezij, koji je nama sportašima kralj suplemenata jer je magnezij zadužen za preko 300 procesa u našim tijelima. S primjenom IONIC Mg sam tek poceo davat vrhunske...
Parodontitis je infekcijska bolest koja utječe na tvrdo i meko tkivo koje okružuje zube, a uništava alveolarne kosti i vezivno tkivo. To je multifaktorska bolest u kojoj mnogi čimbenici mogu doprinijeti njenom stvaranju, uključujući dijabetes, pušenje i prehrambene navike.
dr.sc. Snježana Benko Meštrović je Be Natur magnezij najprije otkrila po preporuci dr. Stjepana Ćurića koji se već duže vrijeme bavi istraživanjem magnezija i djelovanja magnezija na naš organizam u procesima rehabilitacije, te ga je ponajprije počela koristiti za sebe u vrlo stresnom periodu pandemije COVID-19, no vrlo brzo pronašla je i njegovu primjenu i u svakodnevnim terapijama svojih pacijenata kako bi opustili mišiće potrebne za...
Za podočnjake postoji više razloga i uvijek se treba zaključiti prvo dali su povezani sa organima kao bubrezi npr. ili jetra. Postoji više tipova podočnjaka i bitno ih je razvrstati.
Nadziranje homeostaze magnezija čini se ključnim za zdravlje kostiju. Ako organizam ne dobije svakodnevno potrebne količine magnezija osteoporoza je neizbježna. U zadnjih par godina sve više ljudi je konfrontirano sa ovom bolesti. Nažalost sve više mladih osoba oboljeva od ove bolesti koja je rezultat loše prehrane. Pizza, hamburger, burek i peciva ne sadrže magnezij i zato se trebamo brinuti sve više za one najmlađe. Činjenica je da ako se...
Marko Ciboci nam je u razgovoru s Majom Nikolić objasnio zašto koristi Be Natur i kroz šalu Maji naglasio, da je vrlo rigorozan po pitanju kriterija i da je teško kod njega dobiti visoku ocjenu, ali za Be Natur Magnezij daje čistu desetku.
Slaven Marelja u razgovoru s voditeljicom emisije objasnio je svoj već dug put u istraživanju magnezija te objasnio da se već 8 godina intenzivno...
Bez magnezija imamo problem proizvesti energiju, mišići su u stalnom stanju kontrakcije bez njega, a i imamo problem prilagoditi razinu kolesterola koji je proizveden i pušten u krvotok. Magnezij je središnji element u klorofilu i temelj ranog života na planetu. Doslovce magnezij je mineral života. On također igraja vitalnu ulogu u reakcijama koje stvaraju i koriste ATP, temeljnu jedinicu energije unutar stanica tijela.
Magnezij je mineral koji je neophodan za cjelokupno fizičko zdravlje. Otprilike polovica magnezija u našim tijelima nalazi se u našim kostima. Ostatak služi za pomoć u funkcioniranju stanica u raznim sustavima tijela. Ključan je za funkcioniranje mišića, srčani ritam, krvi tlak i razinu šećera u krvi.
Mineral magnezij je nešto poput čudotvorne hranjive tvari. Većina sportaša zna da je neophodan za zdravlje, ali rijetki stvarno cijene njegovu važnost za sportske performanse. Nova istraživanja pak, sugeriraju da bi optimalan unos magnezija mogao biti još važniji nego što smo prije vjerovali.
Magnezij je mineral koji se često zaboravlja iako je nužan za rast i razvoj djeteta. Neophodan je za opuštanje mišića, razvoj kostiju, reguliranje raspoloženja i stvaranje energije.
S obzirom na izuzetnu važnost magnezija za naše zdravlje, povremeno je bitno provjeriti svoj status magnezija u organizmu, no to nije lak zadatak.
Proizvodnja melatonina koja regulira stanje spavanja poremećena je nedovoljnim magnezijem. Magnezij može pomoći našem tijelu i opustiti mozak! Da bismo zaspali i spavali, naše tijelo i mozak trebaju se opustiti.